"
"

Svar

"Hej, du rider va? Har hört att de är dyrt, stämmer det? Varför är de det isf?"

SVAR:
Ja jag rider, och ja det är dyrt. Altså de är ganska mke olika saker som kostar inom ridsporten, bara min ridning för EN termin kostar lixom flera tusen. Dels för att det kostar för ridskolan att ha alla hästar och sköta om dom, ta dit hovslagare, veterinär, stallpersonal, ridlärare m.m. Sen kostar det även massa att skaffa bra passande utrustning till alla hästar och Mat o underlag till ridhus och boxar.
Sen om man vill tävla, t.ex lokalt, så kostar bara en tävling upp mot runt 1000, och då är det hästhyran från ridskolan, själva tävlingen, licens, utrustning(de man inte redan har då altså), transport osv.

Utöver själva ridningen dåra så e de en massa utrustning som behövs, nivet, hjälm, ridstövlar, ridkläder osv, (egen utrustning till hästen om man vill ha de) och bara utrustningen går ju på ett par tusen.
Sen om man har egen häst behöver man ju köpa sadel, träns, benskydd, täcken, schabrak, mat till hästen, underlag till boxen, stallplatshyra osv. Och bara sadeln kan kosta många tusen, både för ridskolor och de med egen häst, för att den ska ligga rätt och hålla bra.

Ja där va en liten förklaring iaf till vrf de kostar en del, hoppas du fick svar på din fråga!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0